Prijzen van zonwering

Zonwering wordt gebruikt voor het tegenhouden van het felle zonlicht en zorgt voor een fijne, koele temperatuur in huis. Ideaal dus voor de warme zomermaanden. Maar welke soorten zonwering zijn er en welke prijzen zitten hieraan verbonden? Lees hieronder meer over de eigenschappen en prijzen van zonwering.

Zonwering

Zonwering zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft. Hierdoor blijft de temperatuur in huis aangenaam, wat erg fijn is voor het wooncomfort. Daarnaast kunt u hierdoor geld besparen op uw energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van airconditioning. Het laten plaatsen van zonwering is dus een duurzame investering. Er zijn verschillende soorten zonwering:
• Shutters
• Screens
• Uitvalschermen
• Knikarmschermen
• Markiezen

Shutters

Shutters zijn luiken voor uw ramen die u met lamellen open en dicht kunt doen. Shutters worden vaak aan de binnenkant van de ramen gemonteerd. Dit is, naast zonwering, ook nog eens een mooie toevoeging aan uw interieur. Shutters kunt u echter ook aan de buitenkant van uw woning of in uw badkamer laten plaatsen voor meer privacy. De prijs van een shutter is afhankelijk van het materiaal, maar ligt gemiddeld tussen de € 200 en € 500.

Screens

Screens worden aan de buitenkant van een raam geplaatst en gaan verticaal open en dicht. Hierdoor neemt een screen nauwelijks ruimte in beslag. In een screen zit een reflecterende stof wat het zonlicht tegenhoudt, maar dat niet verduisterend werkt. Hierdoor blijft het, ook wanneer de screens omlaag zijn, toch nog licht in huis. Screens kosten tussen de € 170 en € 270 per m2.

Uitvalschermen

Een uitvalscherm wordt aan de buitenkant van een raam geplaatst en ‘valt’ als het ware naar beneden. Het scherm blokkeert het zonlicht en dit voorkomt dat de warmte in huis komt. Het uitvalscherm bestaat uit een simpele constructie en is daardoor erg voordelig. De prijzen voor een uitvalscherm liggen tussen de € 150 en € 300 per meter breedte.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is ideaal voor mensen die schaduw willen creëren op hun terras. Daarnaast houdt u met een knikarmscherm ook veel ruimte over. Het knikarmscherm opent zich namelijk boven het terras, waardoor u er makkelijk onderdoor kunt lopen. De kosten van een knikarmscherm per m2 liggen tussen de € 100 en € 160.

Markiezen

Een markies bestaat uit een frame met een ronde, bolle vorm waar een doek overheen zit. Dit geeft de markies een karakteristieke uitstraling. De markies wordt aan de buitenkant van een raam geplaatst. Voor een markies van 1 meter breed betaalt u tussen de € 350 en € 450.

Een keuze maken

Zoals u hierboven heeft gelezen zijn er veel soorten zonwering waaruit u kunt kiezen. Als u voor de voordeligste optie wilt gaan kunt u het beste kiezen voor een uitvalscherm. Ook de bediening van de zonwering is van invloed op de prijs. Zo is een zonnescherm met handmatige bediening vanzelfsprekend goedkoper dan een scherm met elektrische bediening. Zonwering heeft echter een lange levensduur en daarom is het verstandig om te investeren in een type zonwering dat goed aansluit op uw wensen. Maak daarom een weloverwogen keuze en kies voor de zonwering die het beste bij u past.