Houd de hitte buiten met zonwerende raamfolie

Natuurlijk hopen we allemaal op een zonrijke zomer, zodat we veel buiten kunnen vertoeven. Als we dan na een geslaagde zomerdag thuiskomen, komen we wel het liefste thuis in een koel huis om bij te komen. Wanneer de zon zich veel laat zien, is het daarom wel zo prettig om voldoende zonwerende maatregelen voor uw woning te treffen. Een van de maatregelen die u kunt treffen om de hitte buiten te houden is het aanbrengen van zonwerende raamfolie.

Glas laat warmte ongehinderd door

Het probleem met glas in de zomer is dat het warmte ongehinderd doorlaat. Heeft uw woning veel en grote ramen, dan krijgt u op een warme zomerdag al snel het gevoel dat u zich in een broeikas bevindt. Dit probleem kunt u oplossen door uw ramen te voorzien van zonwerende raamfolie. Hiermee kunt u de zonnewarmte die uw woning binnenvalt, afhankelijk van de raamfolie die u kiest, tot wel 75% reduceren. Zo blijft de temperatuur in huis ook op warme zomerdagen aangenaam, zonder dat u veel geld kwijt bent.

Soorten zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er bijvoorbeeld zonwerende raamfolie verkrijgbaar in een kleurloze variant met een warmtewering van circa 55%. Deze variant is zeer geschikt voor woonkamers en serres of voor winkeletalages. Daarnaast zijn er ook zonwerende raamfolies met een meer zilveren kleur. Deze folies bieden een hogere warmtewering tot wel 75%. Ze zorgen voor een koel blauw licht binnen in de woning. Andere varianten raamfolies, bijvoorbeeld met een donkere champagneachtige kleur, zorgen voor een vergelijkbare warmtewering.

Nog meer positieve eigenschappen raamfolie

Behalve dat de folies die we hier hebben besproken de warmte door de zon in huis reduceren, hebben ze nog meer positieve eigenschappen. Deze zonwerende folies zorgen er ook voor dat de binnenvallende zonnestralen de helderheid van het beeldscherm van uw computer of de televisie niet aantasten. Ook voorkomt u met zonwerende folie dat uw interieur verkleurt. Verder houdt de folie op een effectieve wijze schadelijke UV-stralen tegen en het verhoogt uw privacy. Dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat u met zonwerende folie nooit last hebt van storingen, zoals dat kan gebeuren bij airconditioners. Bovendien bespaart u op uw energiekosten, omdat uw airco of ventilator veel minder hard hoeft te werken.

Zonwering specialisten in uw regio

Ook in uw regio zijn er zonwering specialisten actief die u kunnen adviseren over welke zonwerende folie het meest geschikt is voor uw ramen. Ze kunnen u ook helpen met het vakkundig aanbrengen van de folie. Het aanbrengen van de zonwerende folie is zo gebeurd en u hebt er totaal geen overlast van.