Steeds meer zonnepanelen

We zijn verheugd u te kunnen melden dat het aantal zonnepanelen in Nederland zeer sterk groeit. In 2012 was de groei van het aantal zonnepanelen zelfs 250%! Experts verwachten dat deze groei blijft doorzetten en dat ook de komende jaren het aantal zonnepanelen in ons land zich blijft verdubbelen. Hebt u al zonnepanelen op uw woning? U kunt niet meer achterblijven!

Kleine initiatieven met grote resultaten

Het blijkt dat er in Nederland veel initiatieven door burgers worden genomen om gezamenlijk zonnepanelen te plaatsen. Het grootste deel van de zonnepanelen die afgelopen tijd werden geplaatst werden via een dergelijk burgerinitiatief geplaatst. Zo bestaan er momenteel in ons land 300 lokale energiecoöperaties. Een van die coöperaties is CALorie in de provincie Noord-Holland. We mogen stellen dat de groei van zonnepanelen in Nederland van onderaf gebeurt. Dat is een interessante ontwikkeling. Door deze effectieve samenwerking komen zonnepanelen binnen het bereik van steeds meer mensen te liggen en dat is een goede zaak.

Zonnepanelen bieden u 10 jaar gratis stroom

Steeds meer mensen zien in dat zonne-energie uiteindelijk een stuk goedkoper is, dan de stroom die ze nu bij het energiebedrijf vandaan halen. Edwin Koot van Solarplaza, een onafhankelijk internationaal kennisplatform over zonne-energie, beweert dat u de kosten van uw zonnepanelen binnen tien jaar terugverdient, terwijl ze minimaal twintig jaar meegaan. Dit betekent dat u tien jaar lang van gratis stroom kunt genieten. Maar het is niet alleen de grote besparing die de consumenten over de streep haalt. Het geeft ook veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere wereld.

Neem ook initiatief!

Door heel Nederland komen interessante burgerinitiatieven van de grond. Waarom sluit u zich niet aan bij één van deze initiatieven? Of neem zelf het initiatief! Door heel het land ontdekken we ook steeds meer goed opgeleide zonnepanelen experts. Laat u eens informeren door een van deze deskundigen.