Wat kosten alarmsystemen?

Alarmsystemen zijn er verschillende soorten en prijscategorieën. Welk alarmsysteem u ook neemt, u heeft de mogelijkheid om uw alarmsysteem naar wens uit te breiden. Dit zorgt ervoor dat uw alarmsysteem het best aansluit bij u en uw huis. Hieronder een kort overzicht van de prijzen en soorten alarmsystemen:

● Draadloze alarmsystemen: vanaf € 150 – € 800
● Bekabelde alarmsystemen: vanaf € 150 – € 450
● Hybride alarmsystemen: vanaf € 300 – € 2000

De prijzen van de alarmsystemen variëren. Dit is afhankelijk van de extra accessoires die u op de alarminstallatie aangesloten wilt hebben.

Draadloze alarmsystemen

Een draadloos alarmsysteem is flexibel omdat er geen draden getrokken hoeven te worden. Draadloze alarmsystemen zijn tevens eenvoudig zelf te installeren en ook makkelijk naderhand uit te breiden. Doordat u deze draadloze alarmsystemen zelf kunt installeren bespaart u dan ook op installatiekosten. Een draadloos alarmsysteem kan eenvoudig worden uitgebreid met een bewegingsmelder voor licht en beweging. Deze bewegingsmelder heeft u voor circa € 50. Daarnaast komt er geen hak-en breekwerk kijken bij de installatie van het draadloos alarmsysteem, waardoor uw huis intact blijft. Dit is handig voor bijvoorbeeld als u gaat verhuizen, of als u veel op reis bent. De draadloze alarmsystemen zijn ook vaak zelf te installeren. De prijzen van de draadloze alarmsystemen variëren tussen de € 150 – € 800.

Bekabelde alarmsystemen

De bekabelde alarmsystemen hebben een klassieke benadering, dat komt omdat bij de bekabelde alarmsystemen alle componenten achteraf via een elektrische kabel verbonden kunnen worden. Deze bekabelde alarmsystemen bieden betrouwbaarheid en zijn minder storingsgevoelig. Dit systeem brengt wel enig hak- en breekwerk met zich mee. De bekabelde alarmsystemen hebben als voordeel dat de aanschafprijs lager ligt dan bij de draadloze alarmsystemen. Maar omdat de installatie door een specialist wordt gedaan bent u duurder uit met een draadloos alarmsysteem. De prijsrange van de bekabelde alarmsystemen liggen tussen de € 150 – € 450.

Hybride alarmsystemen

Hybride alarmsystemen zijn deels bekabeld, maar kunnen ook worden uitgebreid met extra componenten zoals magneetcontacten of bewegingsmelders. De kosten van een magneetcontact is circa € 40. Voor een bewegingsmelder betaalt u € 50. De hybride alarmsystemen kenmerken zich door dat het systeem zich gemakkelijk laat aanpassen aan uw eigen individuele wensen. Daarnaast kan dit type volledig bekabeld opgeleverd worden en uitgebreid worden met draadloze componenten. Wat ervoor zorgt dat u het beste van beide werelden heeft met dit alarmsysteem. De kosten van deze hybride alarmsystemen liggen tussen de € 300 – € 2000.

Montage door een specialist

Wilt u uw alarmsysteem laten installeren door een monteur of vakman? De ervaring van een vakman zorgt voor een vakkundige installatie en een alarmsysteem dat met zorg is geplaatst. De installatie kosten wisselen. Houd er rekening mee dat de gemiddelde prijs voor het plaatsen tussen de € 75 en € 100 per uur bedraagt. De voorrijkosten zijn rond de € 45. Er zijn bedrijven die deze diensten inbegrepen hebben.

Persoonlijke keus

Welk alarmsysteem u ook kiest. De prijzen wisselen per merk en installateur. Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Vraag offertes aan bij verschillende installateurs bij u in de buurt. Zo kunt u vergelijken en besparen op de kosten van het alarmsysteem.