Maak uw tuin zomerklaar

Is uw tuin al klaar voor de zomer die voor de deur staat? Nog niet? Dan is het nu de tijd om daar eens werk van te maken. Er is niets zo prettig om straks heerlijk te ontbijten in de tuin of om op een mooie namiddag in de zomer met familie of vrienden in de tuin te vertoeven. Of wat dacht u van een gezellige barbecue of samen genieten met een glaasje wijn op het terras terwijl u uitkijkt over uw mooi onderhouden tuin? Maar voor het zo ver is, moet er eerst worden gewerkt!

Grote schoonmaakbeurt voor de tuin

In de lente beginnen veel mensen aan een grote schoonmaak van hun huis. Waarom zou u zich daarbij ook niet eens richten op de tuin? De tuin kan in de lente ook best een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Ruim alle verdorde plantenresten, takjes en bladeren op en wied het onkruid in de borders. Dat geeft meteen al een mooiere aanblik, maar u bent nog lang niet klaar.

Hoe ligt uw gazon erbij?

Hebt u veel last van mos, vervilt gras of schimmels, dan moet uw grasmat nodig worden geverticuteerd. Dit betekent dat u de bodem onder de grasmat open werkt waardoor zuurstof, voedingsstoffen en water een betere toegang krijgen tot de bodem. Hebt u een klein gazon, dan is deze klus gemakkelijk uit te voeren met behulp van een verticuteerhark. Voor grotere gazons kunt u beter een verticuteermachine gebruiken. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om het gazon te bemesten. Een gazon goed onderhouden is lastig. U kunt daarvoor een tuinman inschakelen. Zo bent u altijd voorzien van het beste advies!

Borders opvrolijken

Er is niets zo mooi, dan een tuin waarvan de borders voor de zomer worden opgefleurd met kleurrijke bloemen en allerlei soorten planten. Welke soort bloemen en planten u kiest, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Wilt u meerdere jaren plezier hebben van de beplanting in uw borders, kies dan voor vaste planten. Er zijn bijvoorbeeld veel mooie vaste kruid planten, waaronder lavendel. Voorbeelden van eenjarige bloemen die prachtig bloeien zijn geraniums en violen.

Tuinmeubels en tuindecoratie

U mag natuurlijk ook niet vergeten om uw tuinmeubels in optimale staat te brengen en aandacht te besteden aan tuindecoratie voor extra sfeer. Geef uw tuinmeubels een schoonmaakbeurt met een sopje. Voor plastic tuinmeubels bestaan er speciale schoonmaakmiddelen die dof geworden plastic weer glans geven. Hebt u houten tuinmeubels, dan moeten ze misschien eens opnieuw worden geschilderd. U kunt houten meubels gemakkelijk in een andere kleur lakken. U kunt ook nieuwe vrolijk gekleurde kussens en plaids kopen voor meer sfeer en comfort. Denk ook aan tuindecoratie als nieuwe bloempotten, windlichten, tuinkaarsen etc.