Een geschikte trap kiezen voor uw woning?

Hoe kiest u een geschikte trap voor uw woning? Dat is een vraag waar we u hier mee op weg kunnen helpen. Er zijn een aantal belangrijke punten waar u rekening mee dient te houden. Op de eerste plaats is uiteraard uw persoonlijke smaak een belangrijk criterium dat u meeneemt in uw keuze voor een trap, maar u moet ook denken aan hoeveel ruimte u beschikbaar hebt voor het plaatsen van een trap. Doe hier alvast wat inspiratie op!

Weinig ruimte en toch een mooie trap

Ook wanneer u maar weinig ruimte hebt om een trap te plaatsen, zijn er mooie oplossingen te vinden. De echte trapleveranciers kunnen u uitstekend helpen met het vinden van een ruimtebesparende trap. Een voorbeeld van een ruimtebesparende trap is een rechte trap. Dit type trap wordt ook wel een steektrap genoemd. Met een steek wordt een ononderbroken opeenvolging van minimaal drie traptreden bedoeld. U kunt de trap heel smal maken, zodat er één persoon op kan lopen, maar u kunt hem ook iets breder maken, zodat twee personen langs elkaar op de trap kunnen staan. Het is ook mogelijk om de trap van een tussenbordes te voorzien en van richting te laten veranderen. Wilt u nog meer ruimte besparen, dan is een draaitrap meestal de beste optie.

Mooie wenteltrappen voor grote ruimtes

Hebt u meer ruimte, dan kan een mooie wenteltrap een prachtig gezicht zijn, bijvoorbeeld in een ruime en imposante hal. We hebben het hier dan over een brede spiraalvormige trap, die rondom deze mooie grote ruimte draait. Deze trap wordt nog mooier als u hem uit laat rusten met brede, grote traptreden. U kunt de trap met de hulp en het inzicht van uw lokale trapexpert gemakkelijk geheel aan laten passen aan de sfeer van uw interieur door de juiste materiaalsoorten en het juiste design te kiezen. Hebt u een klassieke woning, dan kiest u misschien voor een mooie houten, klassieke wenteltrap of een in natuursteen uitgevoerde trap met een houten leuning. Voor een moderne woning is een design wenteltrap van aluminium een goede keus.

Design trappen: een uniek ontwerp voor uw trap

Het kan ook zijn dat u al een uniek idee hebt of dat u enkele specifieke wensen voor uw trap in gedachten hebt. Ga dan eens met een architect rond de tafel zitten om uw ideeën te bespreken en uit te laten werken. De trapexpert zal uw ideeën combineren met zijn eigen vakkundigheid en creatieve talenten om zo tot een schitterend eindresultaat te komen.