Waarom moet u kerntrekken zien te voorkomen?

Er zijn verschillende inbraakmethodes die inbrekers gebruiken om uw woning binnen te kunnen komen. De meest ouderwetse vorm is het openbreken van een raam of deur met een koevoet of breekijzer. Tegenwoordig wordt deze methode veel minder gebruikt, omdat het zeker bij woningdeuren met cilindersloten nauwelijks nog mogelijk is om de deur op deze manier open te breken. Een veel populairdere inbraakmethode is kerntrekken. Kerntrekken wordt niet alleen door ervaren inbrekers gebruikt, maar ook steeds vaker door beginnende inbrekers. Dit maakt het volgens een slotenmaker uit Sint-Niklaas ontzettend belangrijk om uw woning hiertegen te beschermen.

Gebruik een anti-kerntrekcilinder

Deze slotenmaker uit Sint-Niklaas vertelde ons onder meer dat het gelukkig relatief eenvoudig is om kerntrekken tegen te gaan. Controleer bijvoorbeeld eens of u momenteel al een anti-kerntrekcilinder in uw sloten gebruikt. Wanneer dit nog niet het geval is kunt u de huidige cilinder in uw slot laten vervangen door een anti-kerntrekcilinder, waarmee de kans op kerntrekken aanzienlijk kleiner wordt. Ook kan het raadzaam zijn om uw sloten te laten controleren op de veiligheid die ze tegenwoordig nog bieden. Een slotenmaker kan u bijvoorbeeld aanraden om uw huidige sloten te laten vervangen voor driepuntsloten. Driepuntsloten hebben ten opzichte van tweepuntsloten een extra contactpunt in de deurpost, waardoor ze meer veiligheid bieden.

De werking van kerntrekken

Eigenlijk werkt kerntrekken heel eenvoudig! Bij kerntrekken wordt er een spijker of schroef in de cilinder van uw slot gedraaid of geslagen, waarna een inbreker een klauwhamer gebruikt om de cilinder er in een keer uit te trekken. Als de cilinder uit uw slot verwijderd is kan de deur van uw woning relatief eenvoudig worden ingetrapt, waarmee de weg naar binnen vrij is. Met een anti-kerntrekcilinder is het voor inbrekers niet langer mogelijk om de cilinder van uw slot er op deze manier uit te trekken.

Laat een reactie achter