Sloten repareren is zo eenvoudig nog niet

Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen kunt u onverhoopt te maken krijgen met een inbraak in uw woning. Bij een inbraak wordt vaak veel geweld gebruikt om de sloten op uw ramen of deuren te forceren. In veel gevallen gaat het forceren van sloten gepaard met inbraakschade, die nauwelijks zelf te repareren is. Een handige slotenreparateur uit Kortrijk, die een ruime ervaring heeft in het uitvoeren van reparaties aan sloten, raadt het consumenten zelfs sterk af om sloten zelf te repareren na een inbraak. Bij het repareren van sloten kan namelijk een grotere schade aan de sloten veroorzaakt worden, waardoor de sloten in het ergste geval vervangen moeten worden.

Tip: in veel gevallen worden de kosten voor het herstel van de inbraakschade (gedeeltelijk) vergoed door uw verzekeraar.

Een ervaren vakman voor reparaties

Slotenmakers hebben doorgaans een ruime ervaring in het herstellen van kapotte sloten en beschikken daarbij over het juiste gereedschap om deze reparaties voor u uit te voeren. In het geval van een inbraak in uw woning zal een slotenmaker altijd eerst proberen of het slot te repareren is. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal een slotenmaker voor een passende oplossing zorgen. Vaak betekent dit dat het kapotte slot vervangen wordt voor een tijdelijk slot.

Reparaties na het afbreken van de sleutel

Niet alleen als gevolg van een inbraak kan er schade aan uw woning ontstaan, ook bij het afbreken van een sleutel kan er schade aan de sloten zijn aangericht. Een slotenmaker kan het afgebroken stukje sleutel uit het slot verwijderen en het slot direct voor u repareren. Het is sterk af te raden om een slot zelf te repareren in zo’n geval. Prik in ieder geval nooit met een haarspeldje, een pincet of soortgelijke voorwerpen in een slot.

Laat een reactie achter