In 3 stappen nieuwe sloten laten plaatsen

Het op de juiste wijze beveiligen van woningen is essentieel om de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk te maken. Een goede beveiliging begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Zo is het voor het beveiligen van deuren heel gebruikelijk om cilindersloten te gebruiken, terwijl ramen vaker worden beveiligd met bijzetsloten. Sloten zijn echter zeer complexe systemen, waardoor het van groot belang is dat u deze op de juiste wijze op uw ramen en deuren plaatst. Nog beter is het om hier een slotenmaker voor in te schakelen! Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime ervaring in het plaatsen van nieuwe sloten, waardoor de kans op beschadigingen aan de sloten minimaal is.

Stap 1: het oude slot verwijderen

Om nieuwe sloten te plaatsen moet het oude slot vaak volledig vervangen worden. U kunt er ook voor kiezen om enkel een nieuwe cilinder te laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld erg aantrekkelijk zijn als uw huidige cilinders niet beschermd zijn tegen kerntrekken. Een anti- kerntrekcilinder voorkomt dat inbrekers via kerntrekken bij uw woning naar binnen kunnen komen.

Stap 2: het nieuwe slot plaatsen

Nu het oude slot verwijderd is kan begonnen worden aan het plaatsen van het nieuwe slot. In sommige gevallen zal er een extra gat in de deurpost gemaakt moeten worden, omdat u bijvoorbeeld van een twee- naar een driepuntslot overstapt. In veel gevallen zullen er weinig aanpassingen aan de deur zelf gemaakt hoeven te worden om het nieuwe slot te kunnen plaatsen.

Stap 3: uw deur optimaal beveiligen

De slotenmaker uit Leuven raadt mensen aan om niet te stoppen bij het plaatsen van de nieuwe sloten. Deze slotenmaker geeft aan dat het verstandig is om uw woning verder te beveiligen met bijvoorbeeld magneetcontacten of een anti-kerntrekcilinder. Ook kunt u een anti-inbraakstrip tussen uw deur en deurpost plaatsen.

Laat een reactie achter