Meer ruimte creëren met een erker of serre

Er zijn talloze manieren waarop u uw woning kunt verbeteren en meer ruimte kunt creëren. Vaak worden de begrippen erker en serre door elkaar heen gebruikt. Daarom zullen we hier ingaan op het verschil tussen deze twee vormen van woninguitbreiding en -verbetering. Dan kunt u vervolgens zelf gemakkelijker een keuze maken voor welke oplossing voor u het meest geschikt is.

Verschil tussen een erker en een serre

Een erker kan omschreven worden als een uitbreiding van een ruimte in huis waarbij de gevel naar buiten uitsteekt. De uitstekende gevel is voorzien van kozijnen. Verder bestaat er een open verbinding tussen de erker en de ruimte waaraan de erker is aangebouwd. Een erker kan zowel op de begane grond als op een andere verdieping van uw huis geplaatst worden. Het is zelfs mogelijk om uw erker over twee verdiepingen te laten doorlopen. Het belangrijkste verschil met een serre is dat een serre niet in open verbinding staat met de ruimte waaraan de serre is aangebouwd. De serre wordt van de andere ruimte gescheiden door middel van een glaswand.

Wat is de beste keuze: een erker of een serre?

Alleen u kunt antwoord geven op deze vraag. Dit is namelijk geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. We kunnen u wel wat extra achtergrondinformatie geven over de toepassingen om uw keuze gemakkelijker te maken. Wanneer het u vooral te doen is om bijvoorbeeld uw woonkamer ruimtelijker te maken, is een erker vaak de beste keuze. Uw erker staat in open verbinding met uw woonkamer, waardoor u direct aan ruimte wint. Is het uw bedoeling om uw woonkamer meer samen te laten vloeien met uw tuin, dan is een serre de juiste keuze. Mensen die van het buitenleven houden, maken soms van hun serre een echte wintertuin.

Vormen, stijlen en materiaalsoorten

Zowel erkers als serres zijn te plaatsen in allerlei vormen en stijlen en er kunnen diverse materiaalsoorten worden gebruikt. Beide vormen van woninguitbreiding kunnen prima in harmonie worden gebracht met de bestaande stijl van uw woning. Er zijn erkers en serres mogelijk in onder andere trapeziumvormen, in rechthoekige vormen of halfronde vormen. Ook kunt u uw erker of serre zo groot of zo klein maken als u wilt.

Meer info en gratis offertes

Er zijn bij u in de regio diverse vakbekwame verbouw experts actief die graag met u alle mogelijkheden bespreken. We raden u aan om eens een aantal voorbeelden van erkers en serres te bezichtigen om een goed beeld te krijgen van wat u het meeste aanspreekt. Uw regionale verbouw experts helpen u hier graag verder mee. Vraag altijd vooraf diverse gratis offertes aan, zodat u weet bij wie u het voordeligste uit bent.