Meer privacy met een schutting

De belangrijkste reden voor het laten plaatsen van een schutting is voor de meeste mensen de grote mate van privacy die het hen geeft. Wie wil er niet heerlijk op zijn gemak en in alle rust van zijn eigen tuin kunnen genieten? Het geeft een opgejaagd gevoel wanneer uw buren of voorbijgangers u kunnen zien zitten. Uw tuin is het verlengde van uw huis en dient net als uw huis als een plek om heerlijk tot uzelf te komen. Lees hier meer over het plaatsen van een schutting voor meer privacy.

Welke schutting biedt de meeste privacy?

Er bestaan allerlei soorten schuttingen. Welke soort schutting u kiest, kan van vele factoren afhangen. Is zo veel mogelijk privacy de belangrijkste reden voor u om een schutting te plaatsen, kies dan altijd voor een dichte schutting in plaats van bijvoorbeeld een betongaasraster met beklimming. Een dergelijke groene schutting heeft vaak minimaal een jaar nodig om goed dicht te groeien en voldoende privacy te bieden. Een dichte schutting als een dichte houten schutting, een composiet schutting of aluminium schutting is zo geplaatst en biedt direct de privacy de u wenst.

Betonnen schutting plaatsen

Een andere goede soort schutting voor veel privacy is een betonnen schutting. Het nadeel van deze soort schutting ten opzicht van een houten, een composiet of aluminium schutting is dat er vaak uitgebreidere werkzaamheden nodig zijn. De voordelen van een betonnen beschutting zijn dat een dergelijke schutting voor nog meer privacy zorgt, uitstekend beschermt tegen geluidsoverlast en nog meer veiligheid biedt. Maar is een betonnen schutting niet saai? Dat is een vraag die we heel vaak te horen krijgen. Een betonnen schutting hoeft helemaal niet saai te zijn. Er zijn vandaag de dag allerlei mooie motieven en kleuren mogelijk. Denk aan betonnen schuttingen met sfeervolle mediterrane motieven in warme kleuren of aan strakke moderne patronen die perfect aansluiten op de stijl van een huis van moderne architectuur.

Schutting plaatsen: overleg met de buren

Wanneer u graag een schutting wilt plaatsen en u plaatst deze schutting op uw eigen grond, dan hebt u in principe geen toestemming van de buren nodig. U mag normaal gesproken tot een hoogte van twee meter vergunningsvrij een schutting plaatsen, als er geen andere regels of verordeningen zijn die iets anders voorschrijven. Controleer altijd voor de zekerheid bij de gemeente of u een schutting mag plaatsen. We raden u ook altijd aan om toch uw buren in te lichten over uw plannen om problemen in de toekomst te voorkomen. Misschien vinden ze het wel een heel goed idee en zijn ze bereid om samen met u een schutting te plaatsen, zodat u de kosten kunt delen. Uw gezamenlijke schutting, die in dit geval een scheidsmuur wordt genoemd, plaatst u dan niet alleen op uw eigen grond maar precies op de erfgrens.