Aandachtspunten bij inhuren schilder

Als u uw huis wilt laten schilderen, is het van groot belang om met een betrouwbare en professionele schilder in zee te gaan. Door het kiezen van de juiste schilder, kunt u gerust zijn over de kwaliteit van een het schilderwerk, zodat u ervan verzekerd bent dat uw woning goed beschermd is het verfwerk professioneel en kwalitatief opgepakt wordt. Het verfwerk op uw woning is van belang voor de kwaliteit en de duurzaamheid van hout. Wanneer het schilderwerk op de juiste manier met de juiste materialen wordt uitgevoerd hoeft u zich geen zorgen te maken over zaken zoals houtrot. Het schilderwerk speelt van uw woning speelt ook een grote rol in de uitstraling van uw woning, het bepaald mede of uw huis er mooi en verzorgd uit ziet. Daarmee kan goed schilderwerk ook een positieve bijdrage hebben op de waarde van een woning.

Wat kost een huis schilderen nou?

Wanneer u uw huis wilt schilderen is de prijs van het schilderwerk vaak één van de eerste zaken waar men zich mee bezig houdt. Wat kost een huis schilderen precies? Natuurlijk kunnen we de prijs van het schilderen van een huis niet generaliseren omdat de exacte prijs afhankelijk is van vele verschillende factoren zoals: hoe groot is het huis, hoeveel moeten er geverfd worden, hoeveel kozijnen en deuren moeten er geverfd worden, heeft het huis meerdere verdiepingen, moeten er steigers aan te pas komen, in welk seizoen moet er geverfd worden etc.
Ondanks dat de prijzen voor het schilderen van een huis niet te generaliseren zijn, kunnen we wel een indicatie geven. De gemiddelde prijs voor buitenschilderwerk is €40,- per uur of €35,- per m2.
Bij het inhuren van een schilder zijn er verschillende aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden.

Het weer

De kwaliteit van het schilderwerk is erg afhankelijk van de weerssituatie. Wanneer de verf wordt aangebracht is het eigenlijk niet goed als het te koud en te vochtig is, daarentegen is te felle zon en te hoge temperaturen ook niet goed. Daarom wordt aangeraden om een schilder in te huren in de periode tussen april en oktober. Temperaturen tussen de 10 en 25 graden met een maximale luchtvochtigheid van 75% zijn de meest ideale omstandigheden voor het leveren van kwalitatief schilderwerk.

Kleur

Let er bij het verven van uw huis op dat er in bepaalde wijken kleurafspraken zijn, waar men de muren dus niet in elke kleur mag verven. Ook bij monumentale panden mogen er soms slechts bepaalde kleuren gebruikt worden. Wanneer u twijfels heeft met betrekking tot de kleur van het schilderwerk kunt u het beste van te voren navragen bij de gemeente of u uw woning in een bepaalde kleur mag verven. Hierdoor kunt u onverwachte moeilijkheden voorkomen.

Welke verf

Voor het buitenschilderwerk wordt veelal sterke hoogglanslak aangeraden. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatieve beschermingslaag voor uw woning die verscheidene jaren mee zal gaan. Let er wel op dat de soort verf die gekozen wordt afhankelijk is van het materiaal waarop geverfd wordt.