Renoveren? Bespaar op de kosten

Renoveren kost vaak veel geld, maar als het goed gebeurt, zult u er na afloop ook veel profijt van hebben. Voor u zomaar in het wilde weg aan de slag gaat, is het raadzaam om eerst al uw plannen eens goed op een rij te zetten. Daarnaast willen we u ook graag helpen met een paar handige tips en goede adviezen, zodat uw renovatie gegarandeerd een succes wordt en u de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

Duidelijk plan opstellen en budget bepalen

Voordat u aan een grootscheepse renovatie in huis begint, is het belangrijk dat u voor uzelf op papier zet wat er moet gebeuren en vooral ook waar uw prioriteiten liggen. Welke gedeelten van het huis wilt u als eerste aanpakken en wat kan het beste op een later tijdstip gebeuren. Daarnaast moet u ook nadenken over hoeveel budget u maximaal ter beschikking kunt en wilt stellen voor de renovatiewerkzaamheden, zodat u de kosten niet uit de hand laat lopen.

Welke klussen kunt u zelf uitvoeren?

De volgende vraag is: wie gaat u inschakelen om deze renovatiewerkzaamheden uit te voeren? Zijn er misschien klussen bij die u zelf prima kunt uitvoeren? Zo ja, dan zal dit een flinke besparing betekenen. U moet er dan wel heel zeker van zijn dat u over alle capaciteiten beschikt om alles tot in de puntjes uit te voeren. Schilderwerk of behangen zal voor veel mensen geen probleem zijn. Misschien hebt u wel goede vrienden of familieleden die bereid zijn om u hierbij te helpen?

Hulp van vrienden en familie inschakelen?

Maar pas wel op met het inschakelen van vrienden en familie voor het uitvoeren van specialistische klussen. Al veel mensen die aan een renovatie begonnen, zijn namelijk in deze valkuil getrapt. Er kunnen namelijk vervelende situaties ontstaan wanneer de klus die een vriend of familielid uitvoert niet naar wens is. Het is altijd moeilijker om hard en zakelijk te zijn naar een bekende toe, dan naar een professional die u inhuurt en waarvan u verwacht dat hij zijn vak verstaat. In veel gevallen is het resultaat dat u uiteindelijk meer geld kwijt bent, omdat u alsnog een echte vakman bij de hand moet nemen om de onvolkomenheden te herstellen.

Meerdere offertes vergelijken

Wanneer u op zoek gaat naar een vakman voor een bepaalde klus in huis, raden we u altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Kies nooit zomaar meteen voor het goedkoopste aanbod, maar vergelijk ook altijd goed de voorwaarden en de geboden garanties. Indien mogelijk is het een goed idee om vooraf voorbeelden van het werk van de betreffende vakman te bekijken.