Een boomhut in je tuin: leuk voor de kids én voor jezelf

Een boomhut in je tuin: leuk voor de kids én voor jezelf

Je wil de kinderen stimuleren zo veel mogelijk lekker buiten te spelen. Om de kids naar buiten te krijgen, moet je hen in de buitenruimte wel iets te bieden hebben. Je kunt een schommel in de tuin ophangen of een klimrek neerzetten, maar je kunt het project ook net wat grootser aanpakken. Zo kun je die mooie robuuste boom in de achtertuin ook voorzien van een prachtige boomhut.

De boomhut als speelruimte voor de kinderen

Kinderen vinden boomhutten geweldig. Niet alleen omdat ze in de boomhut een eigen ruimte met speelgoed, spelletjes en andere leuke dingen in kunnen richten, maar ook omdat een boomhut hoog in de lucht hangt. Zeker als je de boomhut in een vrij hoge boom bouwt, werkt de hut echt als een magneet voor de kinderen. Je hoeft ze niet meer te stimuleren naar buiten te gaan, want de boomhut in je tuin lokt de kinderen vanzelf naar buiten toe.

Door de boomhut in je tuin uit te breiden met een glijbaan, een schommel of een ander speeltoestel, maak je de hut nog aantrekkelijker voor de kids. Het kan zelfs genoeg zijn om een touw met knopen uit de hut te hangen, want hier kunnen de kinderen lekker in klimmen, aan hangen en in slingeren. Het kost je nauwelijks moeite, maar het zorgt wel voor veel speelplezier bij de kids.

Boomhutten voor volwassenen

Veel mensen denken dat een boomhut altijd voor de kids gebouwd wordt, maar in feite kunnen boomhutten ook erg leuk zijn voor volwassenen. Bouw je bijvoorbeeld een boomhut om in te richten als werkruimte, dan heb je als volwassene ook echt iets aan de extra ruimte. Maak je van de hut een soort hobbykamer, dan heb je een eigen plek om je terug te trekken. Zo zie je dat boomhut laten maken niet alleen leuk is voor kinderen, maar dat een hut in de boom ook zeker voor volwassenen gebouwd kan worden.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de boomhut eerst voor de kinderen te bouwen en later zelf te gebruiken. Zijn de kids te oud geworden voor de hut in de boom en spelen ze niet langer in de hut, dan kun jij de hut opknappen en gebruiken als werkruimte, hobbykamer of gewoon als ruimte voor jezelf. Een boomhut laten maken doe je dus niet voor enkele jaren, maar doe je voor de lange termijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *