Wat kosten kozijnen?

Kozijnen kunnen door verschillende factoren in prijs verschillen. Zo hebben het materiaal, de leverancier en het type kozijn invloed op de aanschaf kosten. Hieronder ziet u de prijzen voor kozijnen van 60 x 60 cm:

● Kunststof kozijnen: vanaf € 90.
● Houten kozijnen: vanaf € 90.
● Aluminium kozijnen: vanaf € 110.

Het is ook mogelijk om verschillende typen kozijnen te combineren. Zo is een vast kozijn te combineren met daarboven een val raam. Door het combineren van verschillende kozijnen verhoogd u het comfort en de uitstraling van uw woning.

Kunststof kozijnen

Voor een vast kozijn van 60 x 60 cm betaalt u gemiddeld € 111. Een draai- of kiepraam is duurder in aanschaf, en kost gemiddeld € 201. Voor een valraam, dat naar buiten open gaat, betaalt u ongeveer € 170. Kunststof kozijnen bieden erg veel voordelen. Door de hoge isolatiewaarde van kunstof bespaart u jaarlijks veel geld op de energierekening. Een ander voordeel van kunststof kozijnen zijn de lage onderhoudskosten. Het jaarlijks schoonmaken van de kozijnen is genoeg voor een lange levensduur tot wel 40 jaar. Vindt u de autenthieke uitstraling van hout mooi? Tegenwoordig zijn er ook kunststof kozijnen met houtnerf structuur.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn wat duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen. Zo betaalt u voor een vast kozijn (60 x 60 cm) gemiddeld € 130. Een draai- of kiepraam kost al gauw € 247. En de gemiddelde prijs voor een val raam is € 210. Houten kozijnen geven uw huis een fanatastische uitstraling. Dit komt door de authentieke uitstraling van het natuurproduct. Houten kozijnen hebben, bij goed onderhoud, een levensduur tot wel 75 jaar. Ook hebben houten kozijnen een hoge isolatiewaarde waardoor u geld bespaart op de stookkosten.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn het duurst in aanschaf. Voor een vast kozijn betaalt u € 157. Een draai- of kiepraam kost gemiddeld € 280. En voor een val raam bent u ongeveer € 270 kwijt. Als u graag een moderne uitstraling wilt dan kiest u voor aluminium. Voordeel hiervan is dat dit materiaal zeer sterk is, en grote raamoppervlakten kan tillen. De isolatiewaarde van aluminium is iets minder hoog, maar alsnog bespaart u jaarlijks stookkosten.

Montagekosten

Bij het aanschaffen van kozijnen moet u rekening houden met de montagekosten. Het plaatsen van een kozijn is precisie werk en een fout is snel gemaakt. Daarom kunt u het beste de kozijnen door een vakman laten plaatsen. De montage van alle kozijnen in de voorgevel kost ongeveer € 2500.

Verlaagd btw-tarief

Om de bouw- en woningmarkt een impuls te geven heeft de overheid heeft het btw tarief tijdelijk verlaagd naar 6%. De korting geldt alleen op de arbeidskosten, en niet op het gebruikte materiaal. Wilt u gebruik maken van de tijdelijke btw-regeling, dit kan nog tot 1 januari 2015.

Besparen op de aankoop

De prijzen van kozijnen verschillen per leverancier. U kunt verschillende leveranciers vergelijken in uw regio. Hiermee vergelijkt u de leveranciers op service en prijs, zo maakt u de deal die het beste bij u past.