Huis te koop? Zorg dat uw huis goed onderhouden is

Het is momenteel geen gemakkelijke opgave om uw huis te verkopen. Verlies echter niet de moed, want er worden nog steeds wel huizen verkocht. Vooral huizen die goed onderhouden zijn, worden vaak snel verkocht. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis, geven meestal de voorkeur aan een huis waar ze zo in kunnen trekken. Wie heeft er immers zin om eerst veel tijd en geld te verliezen met onderhouds- en verbouwwerkzaamheden? Zorg daarom dat uw huis op de volgende punten in orde is.

Goed onderhouden schilderwerk

Een van de manieren om uw huis in het oog te laten springen bij potentiƫle kopers is goed onderhouden schilderwerk. Een huis dat mooi in de verf staat, geeft meteen een goede eerste indruk. We weten allemaal hoe belangrijk een eerste indruk is! Door het schilderwerk aan uw huis met regelmaat bij te houden, zult u ook minder geld kwijt zijn, dan wanneer u achterstallig onderhoud moet gaan laten bijwerken. Zorg dat zowel het buiten- als het binnenschilderwerk prima in orde is. Binnenschilderwerk gaat langer mee, dan het buitenschilderwerk. Belangrijke onderhoudswerkzaamheden voor schilderwerk zijn het regelmatig schoonmaken van het schilderwerk, het controleren op beschadigingen en het bijwerken van beschadigingen. Tip: zorg binnenshuis voor een goede ventilatie, zodat uw schilderwerk minder snel wordt aangetast door vocht.

Goed onderhouden houtwerk

Vergeet ook zeker niet om het houtwerk aan de binnenkant en de buitenkant van uw huis met regelmaat aan een grondige inspectiebeurt te onderwerpen. Hout is heel gevoelig voor vocht en voor u het weet hebt u te kampen met bijvoorbeeld een ernstig probleem als houtrot. Kleine imperfecties in de verflaag over het hout kunnen ervoor zorgen dat vocht in het hout weet te dringen en hier grote schade aanricht. Controleer regelmatig uw houten kozijnen, boeiborden en dakkapel. Maar denk ook aan het houtwerk binnenshuis, bijvoorbeeld uw houten deuren, een houten trap, de lambrisering, houten radiatorombouw etc.

Hulp bij onderhoudswerkzaamheden?

Hebt u zelf twee rechterhanden, dan zult u in veel gevallen zelf in staat zijn om het nodige onderhoud aan uw woning uit te voeren. Dat kan u een hoop geld schelen. Bent u echter niet zeker van wat de beste aanpak is, dan raden we u aan om eerst eens een specialist in te schakelen. Er zijn ook bij u in de regio diverse bekwame schildersbedrijven actief die u uitstekend kunnen adviseren. Ook voor de praktische uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden kunt u op hun inzet en vakbekwaamheid rekenen. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt. De kans dat u uw huis snel verkoopt, wordt er een stuk groter door.