Van vervallen zolderkamertje tot studeer- of logeerkamer

Wat moet u toch aan met die loze ruimte op zolder? Misschien gebruikt u het weleens als extra kamertje wanneer u logés hebt, maar ideaal is het niet! Waarom tovert u deze onhandige ruimte niet om tot een praktische ruimte door een dakkapel te laten plaatsen? Al veel mensen hebben op deze manier een mooie extra logeerkamer of studeerkamer weten te creëren waar ze werkelijk wat aan hebben. Doe hier alvast wat inspiratie op!

Haal meer uit uw woning

De zolderkamer is vaak een vergeten ruimte in huis. Dat is jammer, want u kunt veel meer profijt hebben van deze ruimte. Hoe dan? Het is er donker en er is nauwelijks ruimte? Door een dakkapel te laten plaatsen slaat u meteen twee vliegen in één klap; met een dakkapel creëert u namelijk zowel meer licht als meer ruimte in huis. Uw vervallen zolderkamertje wordt binnen no-time omgetoverd tot een volwaardige kamer, die u op een doeltreffende wijze als studeerkamer, logeerkamer of hobbykamer kunt gebruiken.

Plan van aanpak

Leuke ideeën hebben is één ding, maar deze ideeën in de praktijk brengen is natuurlijk heel wat anders. Hoe gaat u dit aanpakken? We helpen u hier op weg met een aantal handige richtlijnen voor een goed plan van aanpak. Op de eerste plaats dient u na te denken over de soort dakkapel die u wenst. Dakkapellen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Welke materiaalsoort is het meest geschikt voor uw dakkapel en past het beste bij uw woning? Een houten dakkapel of een kunststof dakkapel? Kiest u voor een dakkapel naar uw eigen ontwerp of maakt u de keuze uit een van de vele handige en snel te plaatsen prefab dakkapellen? Welke afmetingen zouden voor u ideaal zijn? Ga er eens goed voor zitten en bedenk wat u graag zou willen.

Gratis offertes dakkapellen

Hebt u eenmaal op een rijtje wat uw wensen zijn, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met dakkapellen specialisten in de buurt. Leg uw ideeën aan ze voor, zodat ze u met hun expertise vrijblijvend kunnen adviseren en informeren. Ook met al uw vragen kunt u hier terecht. Denk er bijvoorbeeld ook aan dat het in sommige gevallen nodig is om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel. Uw dakkapel specialist is goed op de hoogte van alle regels die er gelden en kan u ook hiermee op weg helpen. U wilt natuurlijk ook graag weten waar u op financieel gebied aan toe bent. Vandaag de dag bestaan er goede mogelijkheden om gemakkelijk online gratis offertes aan te vragen van diverse gerenommeerde dakkapel specialisten in uw regio. Maak daar zeker gebruik van, dan weet u dat u nooit te veel betaalt.