Tips voor badkamerplafonds

Hier bent u op de juiste plaats als u op zoek bent naar een aantal goede tips voor een mooi en praktisch badkamerplafond. We staan er vaak niet bij stil, maar het plafond is heel belangrijk voor het afwerken van elke ruimte in huis en dat geldt dus ook voor de badkamer. In de badkamer moet u bovendien met een aantal extra aandachtspunten rekening houden. We brengen u er hier graag direct van op de hoogte.

Onderhoudsvrij aluminium plafond voor de badkamer

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, hebben veel badkamerplafonds te kampen met schimmels. Het kost vaak veel moeite om deze te verwijderen en in veel gevallen zult u het plafond regelmatig opnieuw over moeten schilderen. Een goede oplossing, waarmee u deze problemen kunt voorkomen, is door het laten plaatsen van een aluminium plafond. Een aluminium plafond is zo goed als onderhoudsvrij en is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en kleuren. Een aluminium plafond bestaat uit aluminium lamellen die voor een mooie, netjes afgewerkte aanblik zorgen. U hebt de keuze uit lamellen van verschillende breedtes, afhankelijk van het effect dat u ermee wilt bereiken.

Modern spanplafond als badkamerplafond

Een andere goede plafondsoort waarmee u korte metten kunt maken met de schimmel op uw badkamerplafond is een modern spanplafond. Dit type onderhoudsvrij plafond wordt onder uw bestaande plafond gespannen. Het plafond bestaat uit één geheel waardoor het heel mooi en ruimtelijk oogt. Andere voordelen van een spanplafond zijn dat het een uitstekende isolatie biedt en geluiddempend werkt. Ook spanplafonds zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor het plafond goed is af te stemmen op de rest van het interieur van uw badkamer.

Gips vinyl tegels als badkamerplafond

Het is ook een goed idee om uw badkamerplafond uit te voeren in plafondplaten van gips vinyl tegels. Dit zijn tegels van gipsplaat van ongeveer een centimeter dik. De tegels zijn voorzien van een vinyllaag, die in allerlei structuren voorhanden zijn. Ook dit type plafond is prima bestand tegen vocht. De platen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is ze af en toe een keer afnemen met een vochtige doek. Gips vinyl tegels worden veel gebruikt in bedrijven, maar kunnen ook in huis prima worden toegepast.

Het plaatsen van uw nieuwe badkamerplafond

Het laten plaatsen van uw nieuwe badkamerplafond is beslist een klus die u maar beter over kunt laten aan de echte plafond experts. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en dat u er jarenlang geen omkijken meer naar hebt. In de meeste gevallen is deze klus binnen een dag gebeurd.