De keuken vervangen of renoveren?

De keuken vervangen of renoveren?

Een verouderde keuken kun je renoveren, maar je kunt er ook voor kiezen om de keuken volledig te laten vervangen. Een keuken met kleine beschadigingen en minimale slijtage hoeft niet vervangen te worden, maar een verouderde keuken met grote beschadigingen kun je wel beter laten verwijderen. Twijfel jij tussen het vervangen van de keuken en het renoveren van de keuken? Lees dan in dit artikel wat de voor- en nadelen van zowel het vervangen van de keuken als het renoveren van de keuken zijn.

De voordelen en nadelen van de keuken vervangen

Het vervangen van de keuken brengt diverse voordelen met zich mee. Ten eerste weet je na het plaatsen van een nieuwe keuken, zeker dat je weer vele jaren van deze keuken en de nieuwe keuken accessoires kunt genieten. Daarnaast kun je alle nieuwe keukentrends van dit moment in de nieuwe keuken verwerken. Bij het renoveren van de keuken gaat dit lastiger.

Toch heeft het vervangen van een keuken ook enkele nadelen. Ten eerste kost dit veel meer tijd dan het renoveren van een keuken, wat betekent dat je langer in het bouwstof, het puin en de andere troep zit. Daarnaast is het vervangen van de keuken prijzig. Zeker als je een hippe keuken wil die aan alle keukentrends voldoet en de nieuwste keuken accessoires heeft, moet je hier flink in investeren.

De voordelen en nadelen van keuken renoveren

Het renoveren van de keuken heeft ook enkele pluspunten. Ten eerste is dit veel goedkoper dan het vervangen van de keuken, aangezien je slechts enkele reparaties uit laat voeren en slechts enkele onderdelen vervangt. Daarnaast hoef je na de renovatie niet aan een compleet nieuwe keuken te wennen. Je hebt gewoon je vertrouwde keuken, maar dan met betere keuken accessoires en enkele andere verbeteringen.

Het eerste nadeel van het renoveren van een keuken, is dat dit minder doet met de levensduur van de keuken. Laat je de keuken vervangen, dan ben je weer vijftien tot twintig jaar van verbouwwerkzaamheden in de keuken verlost. Laat je de keuken renoveren, dan moet je over een paar jaar waarschijnlijk weer werkzaamheden uit laten voeren om de keuken te onderhouden of te verbeteren. Een ander nadeel van het renoveren van de keuken, is dat je niet al te veel werkzaamheden uit kunt laten voeren. Laat je te veel veranderen, verbeteren en vernieuwen in de keuken, dan ben je namelijk al snel duur uit. In dit geval is het vervangen van de keuken interessanter. Renoveer je de keuken, dan blijft het bij enkele verbeteringen of enkele vernieuwingen en soms is dit simpelweg niet genoeg.

Vervangen of renoveren?

Of je jouw keuken nu beter kunt vervangen of kunt laten renoveren, is afhankelijk van de staat van de keuken en de leeftijd van de keuken. Is de keuken in slechte staat, dan is het vervangen van de keuken beter. Is de keuken al twintig jaar oud, dan gaat de keuken niet veel langer mee en is vervanging bovendien beter. Zijn de beschadigingen beperkt en is de keuken nog niet zo oud, dan kun je geld besparen door de ruimte enkel te laten renoveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *