Voorkom geluidsoverlast, bouw een geluidsstudio

Heeft u muzikale aspiraties en bespeeld u een instrument als hobby of misschien wel beroepsmatig, dan bent u er vast van op de hoogte dat dit overlast kan veroorzaken voor medebewoners of buren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het instrument dat u bespeeld, maar zeker bij instrumenten zoals drums en elektrisch gitaar wordt er veel overlast veroorzaakt. Dit overlast kan voorkomen worden door het bouwen van een geluidsstudio of een drumstudio.

Geluidsstudio’s

Er zijn verschillende manieren om een ruimte geluiddicht te maken. Beginnende drummers of gitaristen proberen vaak zelf een geluidsdichte ruimte te creëren door dubbele wanden en isolatiemateriaal te gebruiken. Mensen die hun hobby graag beoefenen zonder daarmee enig overlast te veroorzaken kunnen een geluidsstudio in laten bouwen zoals een geluidstudio van Free Sound. Deze geluidsstudio’s worden gebruikt door bassisten, gitaristen, drummers en andere muzikanten. De geluidsstudio’s van Free Sound kunnen vrijwel in elke ruimte gebouwd worden en zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen. Men kan de grotere uitvoeringen zelfs gebruiken voor repeteren van complete bands.

Verschillende uitvoeren

Free Sound geluidsstudio’s kunnen worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Hierbij heeft men de keus uit een geluidsstudio met wanden van 50 mm, 80 mm of een geluidsstudio met dubbele wanden. De laatstgenoemde heeft de beste geluidsdemping, welke ideaal zijn voor drummers. Een drummer kan hierdoor op elk gewenst uur van de dag zijn hobby beoefenen zonder daarmee ook maar iemand ten last te zijn. Er worden verschillende standaardafmetingen gemaakt, waarbij de kleinste uitvoering een afmeting van 1250x1250x2000 mm heeft. De kleinste uitvoering wordt vooral gemaakt voor mensen die op zichzelf hun hobby thuis willen beoefenen. De geluidsstudio’s kunnen eventueel ook geheel op maat gemaakt worden zodat ze precies in een bepaalde ruimte passen.