Beregenen van de tuin

Als u uw tuin opnieuw wilt inrichten kunt u dit zelf doen maar natuurlijk kunt u dat ook laten verzorgen door een hovenier of een tuin architect. Een tuinarchitect kan voor u een mooi design maken, waarbij u zelf precies kunt aangeven welke onderdelen er in uw tuin niet moeten ontbreken. Een tuinarchitect houdt bij het ontwerpen van de tuin rekening met verschillende zaken zoals de ligging van de tuin, de soort grond van uw tuin en de afmetingen van uw tuin. Hiermee kan een tuinarchitect een ontwerp maken waarbij de ruimte optimaal ingericht kan worden en worden de juiste planten en bomen uitgezocht die het beste onder de omstandigheden van uw tuin zullen groeien. Heeft u een ruime tuin, waarbij u een groot oppervlakte in te richten heeft, dan is het aan te raden om na te denken over de aanleg van een tuinberegening installatie. Het aanleggen van een tuinberegening installatie kan een hoop werk besparen wanneer de tuin in de warme zomermaanden beregend moet worden. Bij het installeren van een sproei installatie zal ook worden gekeken naar het soort planten dat u in de tuin heeft en de dikte van de begroeiing. Natuurlijk is ook de grootte van de tuin van belang bij de installatie van een sproei installatie. Wanneer een sproei installatie gewenst is, kunt u rekening houden met verschillende mogelijkheden.

Automatisch beregenen

Zo is het mogelijk om de beregening van de tuin geheel automatisch te verzorgen. Zo kan de beregeningsinstallatie worden aangesloten op een beregeningscomputer, waarbij u zelf kunt aangeven wanneer er precies gesproeid moet worden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de tuin automatisch te sproeien wanneer er enkele dagen van droogte geweest zijn. Er zijn tegenwoordig zelfs mogelijkheden om de beregening van uw tuin op afstand te regelen door middel van een laptop, tablet of smartphone.

Verschillende soorten sproeiers

Op het gebied van sproeiers heeft men ook verschillende keuzes. Men kan bijvoorbeeld een slang aanleggen, waar het water over de lengte van de gehele slang in uw tuin wordt gedistribueerd. Daarnaast kunnen er ook sproeiers worden geplaatst op vaste plekken in de tuin. Bij het aanleggen van bovenstaande mogelijkheden is het wel lastig wanneer u een grote grasmat heeft, omdat er altijd omheen gemaaid moet worden. Daarom maken veel mensen gebruik van de zogenaamde pop-up sproeiers. Deze sproeiers zijn alleen zichtbaar wanneer deze ingeschakeld worden. Hierdoor kunt u zonder problemen het gras maaien zonder dat de sproeiers daarbij beschadigd raken.