Verschillende soorten hekken

Wilt u uw huis of bedrijfsterrein beveiligen, dan staat meestal hekwerk aan de basis van het beveiligen van uw pand. Hekken zorgen ervoor dat het voor een indringer een stuk moeilijker wordt om het terrein binnen te dringen. Wanneer een indringer of inbreker koste wat kost naar binnen wil, dan zal hij altijd wel door of over een hek heen komen, maar het hek kan er wel voor zorgen dat het een stuk moeilijker wordt gemaakt. Goede hekken zorgen er niet alleen voor dat een indringer fysiek moeite heeft met binnenkomen, er wordt ook een psychologische barrière gevormd, die ervoor zorgt dat veel indringers al in eerste instantie afschrikken.
Hekken worden regelmatig gebruikt bij huizen en bedrijfspanden. Naast de beschermende rol van, worden hekken ook vaak voor de sier geplaatst. Er worden verschillende soorten hekken gemaakt, waarbij we onderscheid kunnen maken tussen de volgende soorten:

Spijlenhek

Spijlenhekwerken zijn de meest bekendste en oudste vorm van hekken. Deze hekwerken ziet men ook vaak in antieke smeedijzeren hekken terugkomen en werden vroeger ook als sierpoorten bij landhuizen of kastelen gebruikt. Spijlenhekwerken worden tegenwoordig in allerlei materialen geproduceerd. Ook zijn er verschillende varianten verkrijgbaar, waar men tegenwoordig zelfs design hekwerken ontwerpt. Spijlenhekken worden voornamelijk als terreinbeveiliging gebruikt.

Staalmathek

Deze hekken zien we vaak terugkomen bij het omheinen van bijvoorbeeld bedrijventerreinen en speelplaatsen. Deze hekwerken staan er om bekend dat ze geen gekke uitsteeksels hebben en zijn relatief eenvoudig te plaatsen.

Gaashek

Gaashekken worden voor allerlei doeleinden gebruikt zoals bij voetbalvelden en rondom bedrijfsterreinen. Omdat dit hekwerk erg licht en efficiënt is, worden deze hekken ook vaak gebruikt bij events en festivals. Gaashekken kunnen in verschillende maten en hoogtes geleverd worden.

Lage hekken

Deze lage hekken worden vaak gebruikt voor het aangeven van een scheidslijn tussen verschillende terreinen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een plantsoenhek dat om een grasveld geplaatst wordt om het grasveld te scheiden van het voetgangersgebied.