Grondwerk voor tuin- en vijveraanleg

Beschikt u over een mooi groot stuk grond rondom uw huis of boerderij, dan kunt u hier een hele fraaie tuin aanleggen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een echte landelijke tuin of een parktuin met waterpartijen of een mooie grote vijver. U hebt de ruimte en dus ook mogelijkheden genoeg. Maar wat als dit stuk grond nog één grote chaos is? Waar gaat u dan beginnen? U begint met degelijk grondwerk, het liefst uitgevoerd door een gerenommeerd grondwerkbedrijf bij u uit de regio. Lees er hier meer over.

Schoonmaken en egaliseren van het terrein

De eerste stappen die er genomen dienen te worden zijn het schoonmaken en het egaliseren van het terrein. Het is misschien noodzakelijk voor het aanleggen van uw nieuwe tuin om oude planten, bomen en graspartijen te verwijderen. Een grondwerkbedrijf beschikt over alle machines die ervoor nodig zijn om dit snel te kunnen realiseren. Het kan ook nodig zijn om bepaalde grondlagen te vervangen voor een betere ondergrond voor uw tuin. De specialisten van uw grondwerkbedrijf kunnen ter plekke uw situatie bekijken en u de beste adviezen geven. Ze staan ervoor garant dat uw terrein keurig netjes in orde wordt gemaakt.

Uitgraven van een vijver

Een mooie vijver met prachtige waterplanten en vissen kan een extra dimensie geven aan uw tuin. U zult zo nog meer van uw tuin kunnen genieten. Ook voor het uitgraven van uw vijver bent u bij uw lokale grondwerkbedrijf aan het juiste adres. Zij weten op een professionele manier en met de juiste machines een prachtige vijver voor u uit te graven. U zult zien dat met hun handigheid en expertise deze klus zo is gebeurd. De overtollige grond wordt netjes voor u afgevoerd.

Vormgeven van uw vijver

Er zijn allerlei groottes en vormen mogelijk voor uw vijver. Hebt u zelf al een idee? U kunt ook altijd advies aanvragen bij uw grondwerkbedrijf. Ze hebben veel ervaring met het aanleggen van vijvers. Hebt u ook al nagedacht over hoe u de randen van de vijver wilt uitvoeren? Ook hiermee kan uw grondwerkbedrijf of tuinman u helpen. De experts verbonden aan dit bedrijf geven u graag advies. Ze kunnen u tevens helpen met het leveren van de juiste materialen en het plaatsen van de randen van uw vijver. U kunt onder meer kiezen voor randen van een bepaalde steensoort die u aanspreekt, randen van hout of randen van beton. Alles kan perfect op maat gemaakt worden.