Oorzaken van een lek in dubbel glas

Hebt u dubbele beglazing in uw woning, dan kan het gebeuren dat een van uw ruiten wazig is geworden. Er is dan sprake van een lek in het dubbel glas. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas met een speciaal gas ertussen. Wanneer het glas lek is, kan het gas ontsnappen en vormt zich condens tussen de twee glaslagen. Ook de isolerende werking van het glas neemt hierdoor af. Hoe kan een lek ontstaan en hoe kunt u het voorkomen?

Levensduur dubbel glas

Een lek in uw dubbel glas kan ontstaan tegen het einde van de levensduur van het glas. Dubbel glas gaat normaal gesproken minimaal tien jaar mee en in veel gevallen hoeft u pas na dertig jaar uw dubbele beglazing te vervangen. De meeste leveranciers van dubbel glas geven tien jaar garantie. Een lek in uw dubbel glas kan een teken zijn dat uw ruiten aan vervanging toe zijn.

Productiefout of verkeerd geplaatst glas

Is uw dubbele beglazing nog niet aan het einde van zijn levensduur, dan kunnen er andere oorzaken ten grondslag liggen aan de lekkage. Het kan zijn dat er een productiefout in het glas zit. Een lek in dubbel glas kan ook ontstaan wanneer de glaszetter het glas niet goed heeft geplaatst. In beide gevallen dienen de onkosten vergoed te worden door of de leverancier of de glaszetter.

Goed onderhoud van uw kozijnen

Een andere oorzaak voor een lekkage in dubbel glas kan een slecht onderhouden kozijn zijn. In dit geval ligt de schuld bij u en zult u zelf de kosten moeten betalen. Laat voor het plaatsen van dubbel glas uw glaszetter altijd goed controleren of uw kozijn in goede staat is. Uw glaszetter kan u ook advies geven over hoe u uw kozijn in de toekomst in optimale staat kunt houden.