Isoleer uw woning met HR++ glas

Wilt u uw huis energiezuiniger maken? Zorg dan dat u uw ramen voorziet van HR++ glas. Hiermee kunt u aanzienlijke besparingen op uw stookkosten behalen.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is al jaren de populairste en meest geplaatste glassoort in Nederland. HR staat voor ‘Hoog Rendement’. De plusjes betekenen: hoe meer plusjes, hoe beter isolerend het glas is. De hoge isolatiewaarden van HR++ glas komen onder meer doordat bij dit isolatieglas de glasplaten van elkaar gescheiden zijn door een stilstaande laag edelglas. Dit edelgas isoleert veel beter dan de gewone lucht bij normaal dubbel glas. Door de extra isolerende coating die op het glas is aangebracht, is HR++ glas een zeer goed isolerende glassoort.

Betere isolatie

Dankzij de sterke isolerende eigenschappen van HR++ glas zorgt deze glassoort voor zeer beperkt warmteverlies. Het voordeel spreekt voor zich: de warmte wordt beter binnenshuis gehouden en u hoeft minder bij te stoken voor een aangename temperatuur. Zo bent u minder energie kwijt voor het leefbaar houden van uw woonomgeving.

Voordelig en comfortabel

Met HR++ glas creëert u dus niet alleen eenvoudig een comfortabele leefomgeving, u bent jaarlijks ook nog eens veel voordeliger uit met uw stookkosten. Woont u in een gemiddeld rijtjeshuis met 20 vierkante meter aan ramen, dan kan de overgang van enkel glas naar HR++ u een jaarlijkse besparing tot wel € 260 opleveren.

Wat kost HR++ glas?

Voor glaswerk van HR++ kwaliteit betaalt u gemiddeld €80 per m2. Let er wel op dat deze prijs exclusief de kosten zijn voor het laten plaatsen door een professionele glaszetter. Omdat de tarieven van glaszetters onderling sterk kunnen verschillen, is het aan te raden om u altijd eerst goed te oriënteren. Vraag offertes bij verschillende glasbedrijven in uw omgeving aan, en leg de prijzen eens naast elkaar. U zult zien dat u aanzienlijk voordeliger uit zult zijn voor uw isolatieglas.

Voorzetramen: een goed alternatief

In verschillende situaties kan het voorkomen dat het technisch niet mogelijk is om modern isolatieglas te plaatsen. Zo kan het zijn dat uw kozijnen niet sterk genoeg zijn voor dit zwaardere glaswerk, of dat u de geschikte kozijnen bijvoorbeeld niet mag plaatsen vanwege regelgeving voor monumenten. In zulke gevallen kunt u ook voorzetramen overwegen. Een voorzetraam is een doorzichtige (glas)plaat in een frame, die zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van uw raam of kozijn geplaatst kan worden, zodat dubbel glas ontstaat. Ook een voorzetraam zorgt voor sterk verbeterde isolatie.