Glashandel verkoopt veel dubbelglas

In de glashandel wordt tegenwoordig steeds meer dubbelglas verkocht. Dit komt doordat dubbelglas de warmte veel beter binnenshuis houdt dan het oudere enkelglas. Vele huizen die tegenwoordig opgeleverd worden zijn al in bezit van dubbelglas.

Verbeterpunten

De belangrijkste verbeterpunten van dubbelglas zijn onder ogen genomen door onderzoekers van het USP Marketing Consultancy. Hieruit is gekomen dat er 4 punten zijn die zorgen voor de grootste voordelen van het dubbelglas. Zo als al bekent was houdt dubbelglas de warmte goed in het huis, dit scheelt zo’n 25 procent in het energieverbruik per woning. Ook zorgt het voor 20 procent meer ventilatie, 14 procent snellere opwarming in alle ruimtes van het huis en de temperatuur waar de verwarming op gezet wordt, geeft 13 procent betere regelbaarheid.

Bezuinigingen

Toch blijft het bezuinigen op de energiekosten het aller belangrijkste bij de consument. Het is prettiger en binnen een aantal jaar heeft de consument de prijs van het glas alweer uit de energiekosten getrokken.

Onderzoeken

Uit eerdere onderzoeken van het USP bleek al dat woningcorporaties energiebesparing als 1 van de belangrijkste prioriteiten zagen. Dit is voor de bewoners van huurwoningen heel voordelig. Zij kunnen namelijk niet zelf kiezen wanneer zij een nieuwe CV-ketel of nieuw dubbelglas willen. Dit moet de corporatie allemaal bepalen voor hen. En ook bij hen is er al doorgedrongen dat investeren in bezuinigingen zich op termijn alleen maar erg terug zal gaan verdienen.

Koopwoningen

Eigenaren van koopwoningen kunnen altijd zelf kiezen wanneer zij hierin willen investeren. Het is een prijzige investering voor de hele woning, maar na een aantal jaren zal dit zich zeker terugverdienen.