De voordelen van een dakraam

Van elke ruimte onder een hellend dak is het mogelijk om een praktische leefbare ruimte te maken. Normaal gesproken wordt een donkere zolderruimte als deze enkel en alleen gebruikt als opslagplaats of de ruimte wordt gewoon helemaal vergeten en blijft onbenut. Dat is jammer, want er is maar een kleine aanpassing voor nodig om hier verandering in te brengen, namelijk door het plaatsen van een dakraam.

Meer plezier van uw woning

Door simpelweg een dakraam te laten plaatsen zult u veel meer plezier hebben van uw woning. U zult zien dat het een wereld van verschil maakt wanneer u een dakraam laat plaatsen. Ineens valt er veel daglicht binnen, waardoor de ruimte dienst kan doen als extra kamer, misschien voor het herbergen van gasten, als studeerkamer of als hobbykamer. Een ander groot voordeel van een dakraam is dat u de ruimte nu ook gemakkelijker en effectiever kunt ventileren. U kunt nu immers gewoon het raam openzetten. Kortom, meer licht en ventilatie zorgen ervoor dat de ruimte onder een hellend dak ineens leefbaar wordt en veel meer functies kan vervullen.

Waardeverhoging van uw woning

Een ander groot voordeel van het laten plaatsen van een dakraam is dat uw woning hierdoor in waarde stijgt. Wanneer uw woning wordt getaxeerd zal de ruimte onder uw hellend dak niet meer worden aangezien als een opslagruimte of een onbenoemde ruimte in huis, maar als leefruimte. Op deze manier is het plaatsen van een dakraam een goede manier om in uw woning te investeren. Het plaatsen van een dakraam kan bovendien heel snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. De klus kan al binnen een halve dag geklaard worden.

Dakraam vs. dakkapel

Misschien twijfelt u tussen een dakraam en een dakkapel? In dat geval dient u een paar belangrijke vragen voor uzelf te beantwoorden, zoals hoe groot is uw budget en wat is het belangrijkste doel? Wanneer u zo min mogelijk geld kwijt wilt zijn is een dakraam de voordeligste keuze. Wilt u echter meer m3 woonruimte scheppen, dan is een dakkapel een betere optie. Wilt u vooral dat er meer licht in de ruimte binnenvalt, dan kiest u weer beter voor een dakraam. Doordat een dakraam schuin in uw dak ligt, valt er ongeveer drie keer meer daglicht binnen, dan wanneer u voor een dakkapel kiest. Een ander voordeel van een dakraam ten opzichte van een dakkapel is dat een dakraam minder onderhoud vergt.