Dakbedekking prijzen

Het dak boven uw hoofd beschermt u tegen de verschillende weersomstandigheden waar wij veel in contact mee komen. Zoals het dak u beschermt moet uw dak ook goed beschermt worden zodat er geen ongewenste lekkages ontstaan. Er zijn veel verschillende soorten dakbedekkingen om te kiezen en ieder heeft zo andere voordelen en prijzen.

Overzicht prijzen

Hier hebben wij voor uw gemak alle genoemde dakbedekkingen en de daarbij behorende prijzen onder elkaar gezet:

● Dakpannen: tussen de €35 en €65 per m2
● Riet: tussen de €90 en €99 per m2
● Bitumen: tussen de €50 en €75 per m2
● EPDM: tussen de €45 en €80 per m2
● PVC: tussen de €40 en €65 per m2
● Groen: tussen de €40 en €60 per m2

Bij het kiezen van een dakbedekking is het belangrijk om ook naar andere factoren en eigenschappen te kijken. Zo kunt u goed bepalen welk soort dakbedekking en prijzen het beste bij uw dak en uw eisen past.

Dakpannen

De prijzen van dakpannen liggen zeer laag en kunnen steeds sneller en gemakkelijk op uw dak bevestigd worden. De prijzen voor een dak met dakpannen ligt tussen de €35 en €65 per m2. Bij het aanbrengen van dakpannen is het mogelijk dat de dakdekker op hoogte zal moeten werken. Als dit nodig is zal de dakdekker ook extra middelen zoals een steiger en een pannenlift inzetten om de werkzaamheden soepel te laten verlopen.

Riet

Een rieten dak is ten opzichte van andere soorten dakbedekking vrij kostbaar. Daarom zijn rieten daken tegenwoordig vooral veel te zien bij exclusieve woningen en villa’s. Om uw dak te laten bedekken met riet liggen de prijzen tussen de €90 en €100 per m2.

Bitumen

Bitumen is ook wel bekend als roofing en heeft een kenmerkende zwarte kleur. Deze zwarte dakbedekking wordt veel op platte daken gelegd en op daken met een kleine helling. Platte daken zijn in veel gevallen makkelijker te bereiken dan schuine daken en hierdoor kan er bespaart worden op de kosten van een steiger of andere extra middelen. De kosten die u betaalt voor een bitumen dak liggen tussen de €50 en €75 per m2

EPDM

EPDM is een dakbedekking is een high tech dakbedekking gemaakt van synthetisch rubber. Een EPDM dakbedekking bezit de elastische en duurzame eigenschap van rubber. EPDM is een dakbedekking dat net als een dakbedekking van bitumen veel op platte daken aangebracht wordt. De prijzen voor het aanbrengen van een EPDM dakbedekking ligt tussen de €45 en €80 per m2.

PVC

Naast rubber is er ook een kunststof dakbedekking. Deze dakbedekking staat bekend als een PVC dakbedekking en wordt net als de eerder genoemde dakbedekkingen EPDM en bitumen veel toegepast op platte daken. Een PVC dakbedekking is zeer milieuvriendelijk, onderhoudsvrij en kent een lange levensduur. De prijzen voor een PVC dakbedekking ligt tussen de €40 en €65 per m2.

Groen

Een groendak is een groene laag van plantjes en andere begroeiing dat over uw huidige dakbedekking geplaatst wordt. De prijzen voor het aanleggen van een groendak ligt tussen de €40 en €60 per m2. Een groendak brengt vele duurzame kwaliteiten met zich mee, hierdoor is het mogelijk om voor het aanleggen van een groendak subsidie te krijgen. De voorwaarden voor het aanvragen van een subsidie kunnen per gemeente verschillen, hierom is het belangrijk om uzelf goed te laten informeren als u deze optie overweegt.

Dakbedekking soorten en prijzen

U heeft de keuze uit veel verschillende soorten dakbedekkingen en de keuze kan hierdoor moeilijk zijn. Afhankelijk van het soort dak dat u heeft, het budget dat u tot uw beschikking heeft en de totale hoeveelheid m2 dat gedekt moet worden kunt u met de bovenstaande informatie tot een goed besluit komen zodat u lang kunt genieten van uw dak.