Bespaar op cv-ketel kosten

Tegenwoordig zoekt iedereen naar een manier om te besparen op de kosten, zoals cv-ketel kosten. Daarnaast is het nu ook een trend om bij te dragen aan een beter milieu. Dit zijn onderwerpen die goed met elkaar gaan. Hieronder enkele manieren om te besparen op de cv-ketel kosten.

Maak heldere afspraken

Het komt nog wel eens voor dat er onverwachte kosten ineens bijkomen naast het bedrag dat al is afgesproken. Het is daarom dus belangrijk om goede afspraken te maken met de monteur. Vraag naar de bijkomende kosten en of de onderhoud van de cv-ketel erbij inbegrepen zit? Zo weet je van te voren al precies hoeveel je moet gaan betalen en kun je dan alsnog overwegen om eventueel naar een andere monteur te gaan.
Daarnaast als je samen wilt werken met je buren is het ook goed om duidelijke afspraken te maken met de buren en de monteur. Samenwerken met de buren kan aanzienlijk prijsvoordeel opleveren. Vraag daarom van te voren hoeveel korting je ontvangt.

Nieuwe hr-ketel t.o.v. een oude cv-ketel

Er zijn nu veel ketels met een hoog redement. Een zuinige hr-ketel gebruikt veel minder energie dan een oude cv-ketel. Het is voordeliger om zelfs nog een werkende cv-ketel te vervangen voor een nieuwe hr-ketel. Hr-ketel heeft een laag gasverbruik, omdat ze gebruik maken van de warmte.

Radiator thermostaat

Kies voor een radiator thermostaat die alles in het huis regelt. Je kunt dan tot wel 15% op de kosten besparen. Een handbediende radiator afsluiter is namelijk duur in het verbruik.
Veel thermostaten beschikken over handige opties en kunnen heel goed helpen bij het besparen. Zo is het namelijk mogelijk om met een tablet of smartphone de thermostaat lager te zetten wanneer er bijvoorbeeld niemand meer thuis is.
Tot slot is het aan te raden om radiatoren vrij te laten en dus niet achter een bank of gordijn te verstoppen. De cv-ketel moet dan harder werken om de gewenste themperatuur te krijgen in de woning. Door de radiatoren vrij te laten kun je jaarlijks zeker een paar tientjes besparen.

Ventileer je huis goed

Dagelijks je huis goed ventileren is zeker aan te raden. Het kost namelijk veel energie om vochtige lucht op te warmen dan verse lucht. Om deze reden kun je dan ongeveer tot wel €50,- per jaar besparen op de verwarmingskosten. Zet per dag minimaal 10 minuten de ramen en deuren open. Let er wel op dat de verwarming dan laag of uit staat.

Zet de verwarming een graad lager

Heel simpel, je kunt ook gewoon de cv-ketel met behulp van de radiator thermostaat een graadje lager zetten dan normaal. Het is mogelijk om dan tot wel €50,- per jaar te besparen op de kosten. Door lekker een warm vest aan te trekken zal je niet eens het verschil merken. De moeite waard dus!