Tips voor goedkoop behangen

Er valt altijd wel iets te doen aan uw woning op het gebied van onderhoud of om uw woning te verfraaien. Al dat geklus aan uw woning kan soms flink in de kosten lopen. Daarom hebben we hier voor u een aantal goede tips op een rij gezet waarmee het mogelijk is om uw woning goedkoop te behangen, terwijl u wel een optimaal en tevredenstellend resultaat zult behalen.

Voordelig behang kopen

Koop niet zomaar meteen de eerste de beste rollen behang die u tegenkomt en die u aanspreken. Neem de tijd om te onderzoeken wat er allemaal verkrijgbaar is en vergelijk de prijzen. U zult nog versteld staan van de prijsverschillen die er soms bestaan tussen verschillende winkels. Ga ook eens online op zoek naar behang. Hier kunt u behang normaal gesproken een stuk goedkoper bestellen. Lees wel altijd goed de voorwaarden van de webwinkel door en ben er zeker van dat u het product terug kunt sturen wanneer het toch niet aan uw eisen voldoet.

Aanbiedingen behang

Zit er geen haast achter uw behangklus, dan is het ook een goed idee om gewoon eens de aanbiedingen af te wachten. Net als bijna alle andere producten gebeurt het dat bepaalde collecties behang uit de handel worden genomen, om bijvoorbeeld plaats te maken voor nieuwe collecties. Dit behang wordt met grote kortingen verkocht. Dit is bijvoorbeeld een goede methode wanneer u van plan bent om ergens in de toekomst een minder belangrijke ruimte in huis toch wat op te fleuren met leuk behang.

Oog voor kwaliteit

Houd in uw zoektocht naar goedkoop behang wel altijd oog voor kwaliteit. Schaf geen goedkoop behang aan dat van zeer lage kwaliteit is, want zoals iedereen weet kan goedkoop soms juist duurkoop betekenen. Een kenmerk van behang van lage kwaliteit is dat het erg dun is en lastig aan te brengen is. Het eindresultaat is daarom niet altijd optimaal. Een ander gevaar van behangsoorten van lage kwaliteit is, dat het papier nadat het op de muren is aangebracht kan gaan krimpen, waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan of naden tussen de banen kunnen voorkomen.

Behangen valt onder het 6% btw-tarief

Laat u het behangen van uw woning liever aan een ervaren behanger over, dan hoeft ook dat helemaal niet zo duur te zijn. Wist u bijvoorbeeld al dat het behangen van woningen van ouder dan twee jaar onder het verlaagd 6% btw-tarief valt? Voor het uitvoeren van vele andere klussen aan huis of werkzaamheden aan nieuwe huizen betaalt u doorgaans 21% btw. Het verlaagde 6% btw-tarief geldt voor de noodzakelijke voorbereidingswerkzaamheden voordat er behangen kan worden, voor het behangen zelf en voor gebruikte materialen, denk bijvoorbeeld aan behanglijm. Voor het leveren van het behang betaalt u wel gewoon 21% btw.