Met de juiste tegels lijkt uw badkamer groter

De badkamer is vaak een van de kleinste ruimten in huis, terwijl we deze toch meerdere keren per dag intensief gebruiken. Steeds meer mensen hechten veel waarde aan een aangename, ruime badkamer. Hebt u geen mogelijkheden om uw badkamer te verruimen, denk dan eens aan de manieren waarop u uw badkamer optisch groter kunt laten lijken. Wij denken hier met u mee. Lees hier onze tips over hoe u met de juiste tegels uw badkamer groter kunt laten lijken.

Kleine of grote tegels?

Is het beter om mijn kleine badkamer met kleine of juist grote tegels te betegelen om een ruimtelijk effect te creĆ«ren? Dat is een vraag die vaak aan badkamerspecialisten wordt gesteld. Veel mensen denken dat ze voor een kleine badkamer ook voor kleine tegels moeten kiezen, maar het tegenovergestelde is waar. Grote wand- en vloertegels doen een kleine badkamer groter lijken. We raden u aan om te kiezen voor tegels die minimaal 30 x 60 centimeter groot zijn. Kleine tegeltjes maken een kleine ruimte al snel erg druk en chaotisch. Het kan wel een goed idee zijn om een accent te leggen met kleinere tegeltjes of mooie mozaĆÆektegeltjes om uw badkamer een speciale touch te geven.

Welk tegelpatroon kiezen?

Maar er zijn naast de grootte van de tegels ook nog andere aspecten waar u op kunt letten bij het plaatsen van tegels om uw badkamer groter te laten lijken. Het is ook belangrijk dat u het juiste tegelpatroon kiest. Plaatst u de grote tegels bijvoorbeeld het beste in de lengte of in de breedte? We kunnen u verklappen dat het plaatsen van de tegels in de lengte meer verruimend werkt dan in de breedte. U boekt een nog beter resultaat door voor de vloer en de wand voor dezelfde tegels te kiezen en de tegels van de vloer op de muren te laten doorlopen.

Wat zijn geschikte kleuren?

Een ander aandachtspunt is de kleur van de tegels. Ook de kleur kan namelijk van grote invloed zijn op de beleving van de grootte van de badkamer. Vermijd liever donkere kleuren tegels als zwart of grijs. Ook felle kleuren zorgen voor een chaotischer en krappere uitstraling. De beste keuze zijn lichte tegels in zachte, rustige kleuren. Denk aan kleuren als wit, beige of hele lichte pasteltinten. Ook de voegen tussen de tegels hebben invloed op de beleving van de grootte van de ruimte. Voegen in contrasterende kleuren, ten opzichte van de tegels, maken de badkamer kleiner, terwijl voegen in dezelfde kleur het ruimtelijke effect ondersteunen. Oftewel, zorg ervoor dat de voegen zo min mogelijk nadruk krijgen.