Badkamer stucen

Stucwerk in uw badkamer is hygiënisch, stijlvol en origineel. Door de veelzijdigheid kunt u geheel naar eigen wens een unieke badkamer creëren.

Waarom stucwerk in uw badkamer?

Stucwerk is het alternatief voor het traditionele betegelen van badkamers. Wilt u een mediterrane sfeer of juist die strakke design look? Vanwege de veelzijdigheid van stucwerk heeft u de keuze uit vele verschillende afwerkingen. Voordelen op een rijtje:
[fancy_list style=”arrow_list”]

 • Naadloos
 • Hygiënisch
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Meer mogelijkheden met betrekking tot ontwerp
 • Douchecabine, badkuip en wastafel ontwerpen door middel van stucwerk
 • Unieke creaties

[/fancy_list]

Hygiëne

Met stucwerk in uw badkamer heeft u een zeer hygiënische wandafwerking. Er zijn geen naden of voegen waar bacteriën en schimmels zich aan kunnen hechten. Bovendien hoeft u geen schadelijke schoonmaakmiddelen meer te gebruiken.

Mogelijkheden met stucwerk

De mogelijkheden met stucwerk in de badkamer zijn enorm. U kunt bijvoorbeeld uw badkuip ontwerpen door middel van stucwerk maar ook uw douchecabine of wastafel. Vijf populaire opties van dit moment zijn:

[fancy_list style=”arrow_list”]

 • Beton Ciré
 • Tadelakt
 • Terrastone
 • Microcement en microbeton

[/fancy_list]

De hierboven weergegeven soorten stucwerk zijn allen waterbestendig en uitermate geschikt voor toepassingen in de badkamer.

Beton Ciré

Het uit Frankrijk afkomstige Beton Ciré (gewreven beton) is een zeer sterke en watervaste stucsoort. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ontzettend duurzaam. Beton Ciré past goed in badkamers waarin u een warme zuidelijk sfeer wilt creëren. Het is ook uitermate geschikt voor design.

Tadelakt

Tadelakt is afkomstig uit Marokko en werd duizenden jaren geleden al gebruikt door de Berbers. Badhuizen en stoombaden verkregen hun kenmerkende uitstraling doordat het hiermee bewerkt werd. De naam ontleent dit traditionele stucwerk dan ook aan de wijze waarop het afgewerkt wordt. Letterlijk betekent Tadelakt ‘inwrijven’ of ‘masseren’; nadat de stucadoor het aanbrengt wordt het ingewreven met een half-edelsteen zodat het de kenmerkende uitstraling krijgt.

Terrastone

Deze bijzondere stucsoort blijft u verbazen. Vanuit ieder oogpunt heeft Terrastone een andere uitstraling. Er zijn bijzonder veel toepassingen mogelijk. Zo kunt u het toepassen op vloeren, wanden en meubels. Van zichzelf heeft Terrastone een hoge PH-waarde zodat het automatisch schimmelwerend is.

Microcement

Microcement is een zeer krasbestendige en duurzame stucsoort. Vanwege de hardheid van dit materiaal kan er ook gekozen worden om het op vloeren toe te passen. Het kan op bijna iedere ondergrond aangebracht worden en is ook geschikt voor buitenshuis gebruik.

Microbeton

Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement met als enige verschil microbeton dikker en nog harder is. Het is daarom beter bestand tegen intensief gebruik zoals vloeren waarover veel gelopen wordt. Dankzij de dikte van microbeton is het mogelijk om er patronen in aan te brengen. Met zowel microcement als microbeton kunt u op eenvoudige wijze uw keuken een nieuwe uitstraling geven door het rechtstreeks aan te brengen op het aanrechtblad.

Makeover

Met stucwerk geeft u uw badkamer ‘eenvoudig’ een nieuwe look. Design en strak of juist warm als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht? Laat u inspireren!