Open dag Markthal Rotterdam

Ook dit jaar weer op de Dag van de Bouw heeft de in aanbouw zijnde Markthal Rotterdam vele bezoekers getrokken. Mensen die hier interesse in hebben kunnen op de bouw gaan kijken hoe en wat er allemaal gebeurt, denk hierbij aan de vorderingen die de bouw maakt. Ook kunnen zij vragen stellen en leuke interessante weetjes te horen krijgen.

De bouw

De bouw van de Markthal Rotterdam in het Laurenskwartier was al in 2009 gestart met het maken van de parkeergarage. Nu 4 jaar later zijn ze al aangekomen op de achtste etage van het gebouw. De woonlagen van dit grote pand worden met behulp van zogeheten tunnelkistsysteem gebouwd. Bij de traditionele bouwmethode wordt dit allemaal anders gedaan. Het tunnelkistsysteem zorgt ervoor dat de daken en de wanden in het gehele pand veel sterker en effici├źnter kunnen worden gebouwd.

Verkoop

Het bouwen van 1 etage duurt voor de aannemer maar anderhalve week. Al snel was het een feit dat de contouren van het gebouw steeds zichtbaarder werden. De Markthal Rotterdam moet volgens plan af zijn op 30 september 2014. De verkoop van de woningen start iets eerder dan normaal, dit zal dan ook eind juni van start gaan. De Dag van de Bouw trok landelijk veel meer mensen aan dan het vorig jaar deed. Dit jaar waren er maar liefst 125.000 mensen op zaterdag, dit waren er 10.000 meer dan het jaar hiervoor. In Rotterdam kon met onder andere terecht bij bouwprojecten zoals het nieuwe stadskantoor aan de Meent, de nieuwe markthal bij de Binnenrotte en de nieuwe parkeergarage bij Kralingse Zoom.